Rumos kókuszos golyók mascarponéval
Hozzávalók:
100 g mogyoró
200 g kókuszreszelék
80 g porcukor
80 g szobahőmérsékletű vaj
2 ek. vaniliás cukor
120 g tejcsokis tortabevonó
80 g masarcpone
80 ml rum
kb. 50 db praliné papír
Az őrölt mogyorót a kókuszreszelék felével pörköljük meg zsíradék nélkül egy serpenyőben. Amikor a keverék illatozni kezd, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a vajjal és a vaniliáscukorral keverjük ki kézi habverővel krémesre.
A tejcsokis bevonót olvasszuk fel vízfürdőben, majd dolgozzuk bele a mascarponét. Utána rummal együtt adjuk a cukros vajhoz és alaposan keverjük össze. A masszát hagyjuk teljesen kihűlni.
A masszából golyócskákat formálunk és meghempergetjük őket kókuszreszelékben. Száraz hűvős, sötét helyen tároljuk fogysztásig.
Elkészítése kb. 40 perc + hűtés
Eltartható kb. 1 hétig.
|