Baileyses praliné
Hozzávalók:
a töltelékhez: 5 dkg fehér csokoládé, 5 dkg tejcsokoládé, 1 dl tejszín, 1 dl baileys, 2 kiskanál nescafé.
a bevonathoz: 15-20 dkg jó minőségű étcsokoládé.
Elkészítés: a töltelékhez a fehér csokit és a tejcsokit feldaraboljuk, a tejszínt 1 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről és beletesszük a kétféle csokit, majd addig keverjük, amíg felolvad. Belekeverjük a nescafét , meg a baileyst is. Kb. 20 percig hűlni hagyjuk, majd jó habosra keverjük. Közben kb. 40 fokos víz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét és bármilyen formát kikenünk vele egy rétegben, majd hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt a csoki, még egyszer kikenjük és ismét hűtőbe tesszük. Ha ismét megdermedt, akkor beletöltjük az előzőleg elkészített krémet, a tetejét csokival zárjuk le és hűtőbe tesszük legalább egy órára. Kivéve a hűtőből, a formából simán kinyomjuk. |