Ferrero Rocher
Elkészítés:
A csokoládét a tejszínnel és a Nutellával egybeolvasztjuk. Ezután az egészet jól összekeverjük, majd hűtőgépben kihűtjük. Néhány órára hűtőgépbe tesszük.
Ezalatt előkészítjük a mogyorót.
Az egész mogyorókat egy serpenyőben szárazon átpirítjuk. (A serpenyőt kis lángon melegítjük, beleszórjuk a mogyorót, és állandóan rázogatjuk vagy kevergetjük, amíg el nem kezd érződni a mogyoró illata. A mogyorószemeket véletlenül se égessük meg!) A megpirított mogyorószemeket félretesszük.
Ezután a serpenyőbe beleszórjuk a durvára darált mogyorót és a porcukrot. Ezt is összepirítjuk kicsit ugyanúgy, mint az egész mogyorókat: állandóan kevergetve. A darált mogyorónál még óvatosabbnak kell lenni, nehogy odaégjen! A megpörkölt darált mogyorót is félretesszük kihűlni.
A csokoládémasszát kivesszük a hűtőből, robotgép habverőjével átkeverjük, és beolajozott kézzel kis diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyiknek a közepébe egy-egy szem egész mogyorót teszünk. A golyókat a pirított darált mogyoróban meghempergetjük és hideg helyre tesszük megdermedni |