Mozart golyó
Elkészítés:
- 30 deka marcipánmassza
- 20 deka nugátmassza (a kenhető nugát erre nem alkalmas!)
- 2 ek. pisztácia
- 40 deka jófajta keserűcsoki
A pisztáciát mozsárban teljesen finomra zúzom. Erre azért van szükség, mert a darálóban darabos marad, és így a színe is sokkal jobban érvényesül. Kb. 15 deka marcipánnal összegyúrom, és az 1/3 részéből kb. 1,5-2 cm-es gombócokat formálok. A maradék zöld marcipánmasszát 2 réteg folpack fólia között kb. 3-4 mm vastagra kinyújtom, ugyanígy a színezetlen marcipánt is. A nugátmassza 1/3 részét felkockázom, 1,5-2 cm-es gombócokat gömbölygetek belőle, és a hűtőbe teszem. A maradékot kinyújtom, ugyanúgy, mint a marcipánt, és szintén a lehűtöm. Egy likőröspohár segítségével kis korongokat szaggatok a nugátból, és 2 korong közé csomagolok 1-1 zöld marcipángolyót. A jól megdermedt nugátgolyókat a kiszaggatott zöld lapokra fektetem, és egy fehér marcipánlappal fedem be, majd összeillestem őket. Mindegyikbe beleszúrok 1 fogpiszkálót, és a hűtőbe rakom. Nagyon jó szolgálatot tesz ilyenkor egy darab hungarocell, amibe a fogpiszkálókat könnyedén bele lehet szúrni, és így gyönyörű gömbölyű marad a golyó, nem lesz "talpa", a máz pedig sértetlen és sima!
|