Karácsonyfadísz 15.
A mézeskalács készítéséhez valók:
76 dkg liszt
34 dkg porcukor
egy csapott evőkanál szódabikarbóna
kevéske őrölt fahéj
10 szem porrá tört szegfűszeg
10 dkg olvasztott margarin
4 egész tojás
4 evőkanál olvasztott méz
Jól összedolgozzuk, hidegen pihentetjük egy kicsit. Majd kiszaggatjuk fél cm vastagra. Felvert tojással megkenjük.
Kizsírozott tepsiben pár percig sütjük. Vigyázni kell, mert könnyen megég.
A cukormázhoz:
2 tojás fehérje, amit kemény habbá verünk,
24 dkg porcukor, belekeverve, amit szintén nagyon jól felverünk. Ha szálat húzunk belőle és nem folyik szét, akkor jó.
Minden féle színes,apró cukorral, mazsolával díszítjük.
|