Fahéjas trüffel
Elkészítés:
Hozzávalók:
25 dkg tejcsokoládés tortabevonó, 5 dkg étcsokoládés tortabevonó, 7,5 dl tejszín, 1 teáskanál cukor, 10 dkg vaj, 1 teáskanál fahéj, barnacukor és kristálycukor
A tortabevonókat feldaraboljuk. Felmelegítjük a tejszínt a cukorral, majd feloldjuk benne a vajat és a bevonókat. Belekeverjük a fahéjat, majd legalább 4 órán át a hűtőszekrényben tartjuk, hogy megkeményedjen. Kézi robotgép habverőjével krémesre keverjük a masszát. Teáskanállal kis halmokra osztjuk, és ismét betesszük a hűtőbe, majd gyorsan golyókat formálunk belőlük. A golyókat megforgatjuk a barnacukorban és a kristálycukorban (porcukorban vagy fahéjban), és fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
|