Pácolt citrom
Hozzávalók:
5 citrom
5 teáskanál só
2,5 kávéskanál koriandermag
3-4 babérlevél
Pácléhez:
10 dkg só
10 dkg cukor
5 dl víz
Elkészítés:
A citromokat felnegyedeljük, majd egy lábosban vizet teszünk, ha felforrt beledobjuk a citromokat, 5 percig főzzük, majd azonnal hideg vízbe dobjuk őket 1 órán át. Ez azért szükséges, hogy elveszítsék kesernyés ízüket.
A pácléhez a hozzávalókat összeburítjuk és felforraljuk.
A citromgerezdeket lecsöpögtetjük és beletesszük egy csatos 7,5 dl-es dunctos üvegbe, a citromdarabok közé szórjunk mindig egy kis sót és egy kis koriandermagot. Végül felöntjük az egészet a meleg, de nem túl forró páclével. Tetőt lezárjuk.
Ajándékozá előtt csinosíthatjuk az üveget kedvünkre. Akár címkézhetjük, díszes szalagot tehetünk rá.
Hűtőben tárolva 2-3 hónapig is eláll.
|