Csipős juhsajt
Hozzávalók
4 üveghez (2dl/ü)
40 dkg feta sajt
2,5 friss piros csilipaprika
2,5 ág friss kakukkfű
1 ág rozmaring
2,5 gerezd fokhagyma
20 szem magozott fekete olajbogyó
8 szem fekete bors
kb. 4 dl hidegen sajtolt olívaolaj
A sajtot vágjuk egyforma kockákra.A csilipaprikát mossuk meg,vágjuk félbe, a magokat kaparjuk ki,míg a húsát vágjuk nagyon apróra.A kakukkfű- és rozmaring ágakat mossuk meg,rázzuk le róluk alaposan a vizet,majd csipkedjük le a leveleket,illetve a tűleveleket.
A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk szeletekre.Az olajbogyókat szintén szeleteljük fel.A hozzávalókat rétegezzük a lehűtött (!) üvegekbe.Mindegyik üvegbe tegyünk 2 szem borsot, és az egészet öntsük fel annyi olajjal,amennyi teljesen elfedi a hozzávalókat.Az üveget közben kicsit rázzuk meg,hogy a légbuborékok távozzanak ezekből,ugyanis hamarabb megromolhat a sajt.Az üvegeket alaposan zárjuk le.
Legalább 1 hétig hagyjuk érlelődni!
Eltartható: kb. 6-8 hétig
|