Limoncello
Hozzávalók:
5 citrom
1 zöldcitrom
0,5 l vodka
60 dkg cukor
0,5 l víz
Elkészítés:
A citromokat megmossuk, megdörzsöljük szappanos, meleg vízzel, majd szárazra töröljük. Krumplihámozóval szépen leszedjük a héjukat, amit beleteszünk egy nagy befőttesüvegbe. Ráöntjük a vodkát és állni hagyjuk legalább 1 hétig. Ezalatt az ízek finoman összeérnek. A kopasz citromok levét csavarjuk ki és tegyük jégkockatartóba. Így sokáig eláll és mindig annyit veszünk ki belőle amennyire szükségünk van.
Amikor eljön a likőrfőzés ideje, leszürjük a citromos vodkát. A héjakat kidobjuk, a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Miután a lé kihűlt összekeverjük a citromos vodkával, majd tiszta üvegekbe töltjük tölcsér segítségével. A tetjét ledugaszoljuk és rákötünk egy díszszalagot. Ajándékozásig hűtőben vagy mélyhűtőben tároljuk. Így több hónapig is eláll.
Kb. 2 liter lesz belőle.
|